KEITÄ OLEMME

Tarinamme

Yhdistyksen toiminta alkoi, kun Aino Heikkinen-Monteiro alkoi koota tiimiä ajatuksenaan perustaa yhdistys, joka tekisi vaikuttamistyötä lasten oikeuksien turvaamiseksi koronakriisissä, edistäisi avoimempaa keskustelua rokotteista ja tukisi rokotehaitan saaneita lapsia ja nuoria. Nopeasti ydintiimi muodostui eri alojen ammattilaisista ja vanhemmista, jotka tulivat mukaan joko julkisesti omilla nimillään tai nimettöminä. Kaikkia yhdisti huoli lasten oikeuksista ja rokotekysymyksistä Suomessa.

Lasten oikeus terveyteen ry perustettiin 19.11.2021 ja rekisteröitiin 23.11.2021. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea rokotehaitan saaneita lapsia ja nuoria, edistää lasten terveyttä ja myötävaikuttaa lapsen oikeuksien toteutumiseen kriisien keskellä. Yhdistys on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Tämänkaltaiselle yhdistystoiminnalle oli selkeä tarve kentältä. Suomesta on puuttunut rokotehaitan saaneiden etujärjestö. Lisäksi keskustelu ja viestintä lasten ja nuorten koronarokotekysymyksistä on ollut yksipuolista viranomaisten ja lastenjärjestöjen keskuudessa.

Yhdistyksen toiminnan arvot ovat:

          Avoimuus Toimimme avoimesti ja läpinäkyvästi kaikessa toiminnassamme.

          Luotettavuus - Olemme luotettava toimija. Käsittelemme luottamuksellisesti lasten ja perheiden tietoja.                  Jakamamme tieto on peräisin luotettavista lähteistä.

          Välittäminen - Välitämme lasten kokonaisvaltaisesta terveydestä ja oikeuksien toteutumisesta ja siitä, että              rokotehaitan saaneet lapset saavat tukea.

          Luonnollisuus - Arvostamme lasten luontaista immuniteettia terveyden pohjana ja edistämme                                  luonnonmukaista lähestymistapaa terveyteen.

Me kaikki toiminnassa mukana olevat teemme yhdistyksessä vapaaehtoistyötä. Tule mukaan vaikuttamaan yhdessä!

Kuvat alhaalla vasemmalla ja oikealla: Tiia Sydänmaa-Kalpio. 
Yläkuva: Webnode.


TIIMIMME

Ota yhteyttä hallituksemme jäseniin

Aino Heikkinen-Monteiro

Puheenjohtaja
aino@lastenoikeusterveyteen.fi

Tiia Sydänmaa-Kalpio

Varapuheenjohtaja

tiia@lastenoikeusterveyteen.fi

Oxana Kovalenko

Sihteeri
oxana@lastenoikeusterveyteen.fi

Jenni Heikkilä

Rahastonhoitaja
jenni@lastenoikeusterveyteen.fi

Yhdistyksen nimi: Lasten oikeus terveyteen ry

Osoite: Karkkulantie 252c 16300 ORIMATTILA Suomi

Y-tunnus: 3250076-3 

Kotipaikka: Helsinki
MITÄ NYT?

Tue meitä - Saamme aikaan enemmän