Kirjekampanja - Lasten terveys ensin

Anna äänesi kuulua lasten ja nuorten koronarokotuksia vastaan!

Kuva: Pixabay

Koronarokotukset lapsen edun ja oikeuksien vastaisia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) laajensi 2.12.2021 rokotesuosituksiaan sisältämään riskiryhmään kuuluvien 5-11-vuotiaiden lasten rokotuksen. Lisäksi THL ehdottaa rokotuksia lapsille, joiden lähipiirissä on vakavasti immuunipuutteisia henkilöitä. Ennen koko 5-11-vuotiaiden ikäryhmän rokottamista THL on todennut odottavansa lisätietoja lasten rokottamisen turvallisuudesta. 

Yli 12-vuotiaiden lasten ja nuorten kolmas koronarokotekierros lähenee. Koronarokote on jo aiheuttanut osalle lapsista ja nuorista vakavia haittoja (lue lisää sivuiltamme).

Kuten perustuslakimme ja ihmisoikeussopimukset määrittävät, lapsen etu ja hyvinvointi tulee olla aina ensisijainen kaikissa päätöksissä. Rokotteiden eettinen perusta on pohjannut siihen, että rokote suojaa henkilöä taudilta. Nyt lasten rokotuksia perustellaan muiden suojelemisella. On vastoin yhteiskuntamme määrittelemiä perusperiaatteita, että näin tehtäisiin. Lasten ja nuorten rokottamista ei voi perustella yhteiskunnan auki pitämisellä, osallisuudella eri toimintoihin tai leviämisen ehkäisyllä. Lisäksi kattavatkaan lasten ja nuorten joukkorokotukset eivät ehkäise koronapandemian leviämistä.  


Jokainen kirje on merkittävä!

Toteutamme joulu- helmikuussa "Lasten terveys ensin" - kirjekampanjan. Olitpa aikuinen, nuori tai lapsi, osallistu viestimällä päättäjille huolesi! Kirjeen kirjoittamisen sijaan voit myös piirtää.

Voit tutustua kansanedustajille lähettämäämme kirjeeseen tästä.

1. Valitse kansanedustaja tai kuntapoliitikko ja ilmoittaudu mukaan kampanjaan. Voit valita edustajan, jota äänestit, paikkakuntasi edustajan tai henkilön, johon haluat vaikuttaa. Ei haittaa vaikka kirje menisi samalle henkilölle useamman kerran. Jos haluat lähettää kirjeen useille henkilöille, voit pyytää meiltä kansanedustajien listauksen.

Ilmoittaudu mukaan kampanjaan täyttämällä lomake täällä.

2. Kirjoita kirje. Voit käyttää kirjepohjaamme (lataa pohja sivun alalaidan painikkeesta) tai kirjoittaa oman kirjeen, jossa esimerkiksi kerrot siitä miksi olet huolestunut lasten koronarokottamisesta, sen turvallisuudesta ja mahdollisista haittavaikutuksista. Voit myös piirtää kirjoittamisen sijaan tai liittää mukaan kuvan. 

Muista olla asiallinen ja kannustaa kansanedustajaa tai kuntapoliitikkoa haastavassa tilanteessa. Kysy saako mahdollisen vastauksen julkaista ja voisiko edustaja jakaa kuvan kirjeestäsi omassa somessaan. 

3. Kuvaa kirje. Kampanjan näkyvyyden takaamiseksi otathan kuvan kirjeestäsi ja jaat sen omassa somessasi hästägillä #lastenterveysensin. Tägää meidät Facebookissa (@lastenoikeusterveyteen). Tai lähetä meille kuva osoitteeseen info@lastenoikeusterveyteen.fi , jolloin me julkaisemme sen puolestasi nimimerkillä.

4. Lähetä kirje joko postitse tai sähköpostitse. Postitse: Kansanedustajan nimi, 00102 Eduskunta, Helsinki. Meiltä saat halutessasi kansanedustajien sähköpostiosoitteet. 

5. Julkaise kansanedustajan vastaus, mikäli kansanedustaja on antanut siihen luvan. Käytä julkaisun yhteydessä hästägiä #lastenterveysensin.